//Ohh Najihah Riza
Al-Ma'thurat.

Thursday, 28 February 2013 @ 16:33 | 0 Comment

Assalamualaikum.
Today nak share pasal kelebihan baca Al-Ma'thurat pulak.
Tahu tak Al-Ma'thurat tu ape ?
Al-Ma'thurat tu wirid and doa harian yang diamalkan oleh Rasulullah.
Digalakan membacanya selepas subuh dan asar setiap hari.
Banyak kelebihan tau if kita baca Al-Ma'thurat ni.

Kelebihan membaca Al-Ma'thurat.
1. Rumah dan keluarganya terselamat daripada perkara yang tidak diingini.
2. Tidak dihampiri syaitan.
3. Allah mencukupkannya apa yang sangat diperlukan dari urusan dunia dan akhirat.
4. Selamat dari segala sesuatu.
5. Allah menyempurnakan nikmatnya ke atas orang yang membacanya.
6. Allah berhak untuk meredhainya.
7. Tidak ada sesuatu yang mendatangkan mudarat ke atasnya.
8. Terhindar daripada syirik.
9. Orang yang membacanya kemudian dia mati pada hari atau malam tersebut makan Allah akan menjamin syurga untuknya.
10. Mengamalkannya umpama mengamalkan sunnah Rasulullah dari sudut zikir dan berdoa dan berbagai 
11. Selamat dari bisa atau sengatan semua makhluk yang beracun.
12. Dimudahkan menyelesaikan hutang-hutang.
13. Berhak untuk mendapat syafaat pada hari kiamat.
14. Sesiapa yang membaca di waktu pagi akan dipelihara oleh Allah hingga ke petang.
15. Sesiapa yang membaca di waktu petang akan dipelihara hingga ke waktu pagi.

Now sape sape yang pakai smartphone boleh install app Al-Ma'thurat kat phone korang.
So bila dah install kat phone tak perlu laa bawak kitab Al-Ma'thurat tu.
Just baca kat phone je bila free.
Wahhhh sangat mudahhhhhh kan ?




Dulu time kat sekolah tiap pagi akan baca Al-Ma'thurat and yassin.
So kami semua diwajibkan untuk membawa kitab Al-Ma'thurat everyday.
Rindu nak baca berjemaah dengan kawan kawan.
Sekarang baca sendiri je kat rumah :/


Older Post | Newer Post
BIG BOSS


Najihah Riza | 20 years old

I'm already graduated from CFS IIUM


Diary Me Love Them


Instagram

Follow @najihahriza

Big Foot

Big Claps

Header By : Ezza Malik
Template by : Anem Hyun
Edited by : Najihah Riza